Vaak als er gesproken wordt over “tapen” dan bedoelen veel mensen de conventionele witte niet elastische sporttape. Met deze sporttape kun je bijvoorbeeld de enkels vastzetten tijdens een wedstrijd. Het doel daarvan is een “beperking” van de gewrichten te bewerkstelligen. Deze sporttape dient ook meteen na de wedstrijd verwijdert te worden om circulatieproblemen te vermijden.

Sinds 2000 is er een opmars gekomen van de elastische kinesiotape zoals bvb. CureTape® en deze is inmiddels niet meer weg te denken. In tegenstelling tot de witte niet elastische sporttape, vergroot deze elastische tape de mobiliteit door functieverbetering. De volledige functionaliteit van de spieren blijft daarbij behouden.

De kinesiotape kan preventief worden ingezet maar ook voor behandeling van blessures en klachten. Voor een wedstrijd de enkel tapen om verzwikking te voorkomen, dat gebeurt daarom steeds vaker met de gekleurde elastische tapes. Ook is het comfort groot. Door de samenstelling de kinesiotape merk je op een gegeven moment niet meer dat je getapet bent. Maar de werking gaat 24 uur door. De tape kan probleemloos enkele dagen gedragen worden en douchen is dan geen enkel probleem. Circulatieproblemen komen niet voor.

IMG-20160418-WA0003

De manier van aanbrengen is een totaal andere methode dan bij conventionele witte tape. Wij adviseren daarom ook een kinesiotape aan te laten brengen door een therapeut die de MTC cursus gevolgd heeft om de beste resultaten te bereiken.