Yorinde D’hooge

Pediatrisch kinesitherapeut

Ik ben Yorinde D’hooge, zelfstandig kinesitherapeut voor kinderen sinds 2018. Het geeft me veel voldoening om kinderen hun motorische ontwikkeling te stimuleren én hen te zien groeien in zo vele andere ontwikkelingsdomeinen! Ondertussen specialiseerde ik me verder en vervolledigde 2 postgraduaatsopleidingen. Hierdoor ben ik zowel gespecialiseerd in psychomotorische revalidatie als neurologische revalidatie bij kinderen. Ik ben dus zowel psychomotoor therapeut als Bobath therapeut.

Mijn enthousiasme en energie zorgden ervoor dat ik mijn animatorbrevet haalde en sinds 2013 elke zomer aan de slag ben als vrijwilliger in het jeugdwerk. Ik begeleide reeds vele vakantiekampen voor kinderen met en zonder beperking (Kazou, to walk again…). De goesting om animator te zijn is er nog steeds, zo ga ik ook mee met de fielgoedvakanties van onze praktijk!
Naast het werken in de groepspraktijk, ben ik aan de slag als praktijkassistent aan UGent en werk ik in het centrum voor ontwikkelingsstoornissen van UZ Gent. In mijn vrije tijd ben ik een van de bestuursleden van Kinekring Gent, om een nascholingsaanbod te voorzien voor collega-kinesitherapeuten.

Specialisaties

Bobath Therapie, psychomotoriek, schrijftherapie, Typ10, ademhalingskinesitherapie, neuromotorische ontwikkelingsstimulatie

Maak een afspraak bij één van onze kinesisten

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Maak een afspraak bij onze podoloog

Via de afsprakentool kan je onmiddelijk een afspraak boeken bij onze podoloog.