Jouw zorg in deskundige handen

Links

Onze partners

Wanneer we een specifieke expertise niet in huis hebben, verwijzen we je graag door naar een van onze betrouwbare partners. Dat zijn stuk voor stuk specialisten in hun vak, waardoor we je met een gerust hart aan hun kundige handen kunnen toevertrouwen.

Belgische Bobath Vereniging

De vzw ABBV (Association Belge Bobath – Belgische Bobath Vereniging) is een vereniging voor Belgische Bobath Therapeuten en Belgische Bobath Tutors.

Het ABBV van en voor Belgische therapeuten is erkend door de Internationale Bobath Vereniging in Londen en door het EBTA (European Bobath Tutors Association).

Fielgoed

Fielgoed zijn kinderkampjes voor kinderen met motorische problemen. Op deze kampjes staat het plezier van de kinderen met stip op de eerste plaats. Naast een ongelofelijk zotte week vol spelletjes en plezier, bieden wij ook therapie aan de kinderen. Al spelend leren kinderen omgaan met hun motorische beperkingen en hoe deze te overwinnen zijn. Onze kampjes gaan elk jaar door in de zomervakantie.

De Praatdoos

De Praatdoos begeleidt je voortdurend bij het oplossen van de klacht die je ervaart, maar biedt ook advies en speelt in op de toekomst zodat blessures en eventuele volgende klachten vermeden kunnen worden. Ook bij sporttrajecten, belangrijke doelen en het onder controle krijgen van een chronische last of eetstoornis, staan ze steeds aan de zijlijn om je aan te moedigen. Rome werd niet gebouwd in één dag en werken aan jezelf vraagt tijd. Tijd die De Praatdoos met jou zo goed mogelijk wil invullen.

Dyspraxis vzw

Dyspraxis vzw is een werkgroep van ouders van kinderen met de coördinatie-ontwikkelingsstoornis DCD en professionelen. De leden zijn ouders maar ook professionelen die ouder zijn. Dyspraxis vzw informeert over DCD en alles wat rond DCD leeft én we brengen mensen samen om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Dit doen we door 2x jaarlijks workshops te geven en op aanvraag lezingen, inleefmomenten, ervaringsavonden te brengen.

Vooruit Op De Buik!

Vooruit Op De Buik! is een initiatief van 3 kinesitherapeuten werkzaam in een privé praktijk. Aangezien ze daar dagelijks in contact komen met kinderen en baby’s met een vertraagde ontwikkeling en omdat het onderwerp van hun thesis hen niet loslaat, willen zij de boodschap van het belang van buikligging bekend maken en ouders informeren over hoe ze dit best aanpakken.

Bikefitting VerZetje

Onze eigen kinesist Wouter Vervaet startte VerZetje op. Met dit initiatief richt hij zich op het belang van een goede fietspositie. Als kinesist is hij gespecialiseerd in lichamelijke kennis en ook de fiets kent geen geheimen voor deze fanatieke sporter. Die kennis en ervaring deelt hij dankzij aangepaste bikefitting. Dankzij een fietspositie op maat verhoog je immers je fietscomfort waardoor ook de kans op betere prestaties vergroot en de kans op blessures verkleint.

Interessante links