RIZIV-nummer: 5/2/5/25522/24/522

Barbara De Mey

Praktijkhoofd - Pediatrisch kinesitherapeut - Verantwoordelijke onderzoek

In 1999 richtte ik deze multidisciplinaire kinepraktijk op die nu reeds meer dan 20 jaar gevestigd is in de Magerstraat te Heusden.

Ik combineer het behandelen van kinderen met lesgeven als praktijkassistent aan de Universiteit Gent in de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Dit is voor mijn patiënten en ouders, voor mijn studenten, én voor mezelf de garantie dat ik wetenschappelijk en vaktechnisch up-to-date blijf. Daarnaast begeleid ik studenten uit de 1e en 2e master tijdens hun stage in onze praktijk.

Samen met Prof. Van Waelvelde en collega Griet Dewitte schreef ik de boeken ‘Kinderen met developmental coordination disorder’, ‘Ik kan het!’ en de ‘SOS-2VL’.

Ook buiten de therapiesetting wil ik kinderen helpen en ondersteunen: sinds 2010 organiseer ik samen met mijn team vakanties op maat voor kinderen met milde motorische problemen (DCD) onder de naam Fielgoed vzw. Het geeft me veel voldoening om te zien hoe kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn in een stimulerende, veilige en ontspannende omgeving.

Specialisaties

Bobath Therapie, ontwikkelingsstimulatie, psychomotorisch onderzoek, psychomotoriek, schrijftherapie, typ10, ademhalingskinesitherapie

Maak een afspraak bij één van onze kinesisten

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Maak een afspraak bij onze podoloog

Via de afsprakentool kan je onmiddelijk een afspraak boeken bij onze podoloog.